PROLEĆE/LETO 2024.

Organizacija ormara KonMari tehnikom

Organizacija ormara KonMari tehnikom

Mari Kondo, poznatija kao KonMari, je japanski konsultant za organizovanje. Napisala je četiri knjige o organizovanju, a najveći uspeh postigla je zahvaljujući Netflixovoj seriji "Sređivanje sa Mari Kondo."
KonMari metoda zasniva se na minimalizmu i organizaciji predmeta po kategorijama. Najviše interesovanja izazvao je njen stil slaganja odeće, a te principe možete primeniti i za sređivanje životnog prostora.

  1. Izvadite svu garderobu iz ormara. Sve komade detaljno pregledajte i odvajajte na gomilu koju ćete zadržati i onu koju ćete pokloniti/donirati/baciti. Detaljan pregled treba da sadrži odgovore na nekoliko pitanja. Da li je odeća izbledela, da li je pohabana, da li duži vremenski period nešto niste nosili?
  2. Isključite emocije. Ovaj korak podrazumeva da ne zadržavate neki komad odeće samo zato što vas za njega veže neka uspomena, a niste ga nosili godinama.
  3. Probajte. Ovo je, možda, i ključna stavka jer smo svi skloni tome da se držimo odeće koja nam je nekada pristajala, odeće koju čuvamo za trenutak kada ćemo smršati itd. Važno je da isprobate sve stvari i otarasite se onoga što vam ne stoji lepo, u čemu se ne osećate udobno, što ne odgovara vašoj figuri, što vam je omalelo. Držite se onih komada koji u ovom trenutku odgovaraju veličini vašeg tela.
  4. Organizacija. Sve ono što ste zadržali, sada je potrebno da složite nazad. Odaberite princip organizacije koji vama odgovara. Da li ćete garderobu sortirati prema prilici u kojoj ćete je nositi ili ćete je odvojiti prema bojama, svejedno je. Važno je da je taj princip smislen za vas i da vam je pregledno ono sa čime raspolažete.
Safe shopping Sigurna kupovina
Safe shopping Fiksna cena poštarine
Delivery Isporuka u roku od 24 do 48h
Return Mogućnost povraćaja ili zamene