PROLEĆE/LETO 2024.

Šta znače simboli na etiketama odeće?

Šta znače simboli na etiketama odeće?

Kako bi vam odeća duže trajala i kako ne biste iz nepažnje uništili svoj omiljeni komad, bitno je da pratite uputstvo za održavanje garderobe. Da biste sve obavili kako treba, potrebno je znati šta određeni simboli na etiketama odeće znače, a ovo su oni koji se najčešće koriste.

Simboli za pranje.

Simboli vezani za pranje označeni su u vidu posude. Ako je u kombinaciji sa rukom, odevni predmet treba prati isključivo ručno, ako je u posudi oznaka za temperaturu upravo na toj označenoj maksimalnoj temperaturi treba prati garderobu.

Simboli za sušenje.

Ako uočite simbol kvadrata u kojem se nalazi krug, to je znak da je dopušteno sušenje u sušilici. Ukoliko je ovaj simbol precrtan, nemojte garderobu sušiti u mašini. Takođe, najčešče ćete se sretati sa simbolima koji poručuju da odevni predmet treba sušiti na vešalici ili prostiranjem na ravnu površinu.

Simboli peglanja.

Tačkice na simbolu pegle označavaju temperaturu na kojoj treba peglati odeću. Što je veći broj tačaka, viša je temperatura. Ako je simbol pegle precrtan, odevni predmet ne treba peglati.

Safe shopping Sigurna kupovina
Safe shopping Fiksna cena poštarine
Delivery Isporuka u roku od 24 do 48h
Return Mogućnost povraćaja ili zamene